Kurča s rajčinami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 18. 06. 2008

Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, 1/2 kg rajčín, 100 g masla, soľ, 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate.

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a pokrájame na porcie. Do kastróla dáme rozohriať asi 80 g masla a kuracie kúsky na ňom poopekáme. Posolíme, podlejeme trochou vody a prikryté udusíme domäkka. Šupku na vrchu rajčín nakrojíme na krížik a sparíme ich v horúcej vode. Potom ich prudko ochladíme a ošúpeme. Nasekanú cibuľu orestujeme na zbytku masla, pridáme na plátky pokrájané rajčiny, nasekanú vňať a spolu podusíme. Na mäkké kuracie kúsky nalejeme podusenú rajčinovú zmes a spolu ešte podusíme 5 minút. Podávame s ryžou.