Rezne pod broskyňou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 19. 06. 2008

Suroviny: 4 rezne z bravčového stehna (po 150 g), soľ, korenie, 2 PL citrónovej šťavy, 1 konzerva polených broskýň (kompót 500 g), 100 g šunky nakrájanej na plátky, 200 g plátkového toastového syra, olej.

Postup: rezne zo stehna vyklepeme, posolíme a potrieme šťavou, namiešanou z citrónovej šťavy, oleja a korenia. Takto upravené rezne dáme do chladničky na pár hodín marinovať. Potom rezne opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán dozlatova a pokladieme do zapekacej misy. Na každý rezeň položíme polovičku broskyne, prekryjeme plátkom šunky a navrch položíme plátok syra. Poprášime mletým korením a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, pokiaľ sa syr nezačne taviť. Podávame s opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovým šalátom.