Mleté bravčové bifteky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 19. 06. 2008

Suroviny: 500 g bravčového mäsa z pliecka, 1 rožok, mleté čierne korenie, soľ, mletá sladká paprika, 1 vajce, 1 stredne veľká cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, kečup, tatarská omáčka.

Postup: Mäso odbalníme, umyjeme a pomelieme. Rožok namočíme vo vode, vyžmýkame a pridáme k mäsu. Potom pridáme soľ, korenie, mletú papriku, vajce, nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetko spolu dobre rukou premiešame. Z vymiešanej hmoty tvarujeme malé bifteky, ktoré prudko opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji dočervena. Upečené bifteky dáme na papierový obrúsok odkvapkať a podávame ich na krajčekoch bagety, pokvapkáme podľa chuti kečupom alebo tatarkou a posypeme trochou cibule.