Pečené kura s kyslou kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 19. 06. 2008

Suroviny: 1 kurča, 1 kg kyslej kapusty, 3 PL masla, soľ, korenie, mletá rasca, 2 dcl čierneho piva, 1 jablko.

Postup: Kura očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom kurča posolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a vnútro kurčaťa vytrieme maslom. Kapustu jemne vyžmýkame a pokiaľ by bola moc kyslá tak ju na prepláchneme a pridáme do nej na mesiačiky nakrájané jablko. Kapustu naplníme do kurčaťa a popcháme ju aj popod kožu kurčaťa. Otvor potom zopneme ihlou alebo zašijeme. Pripravené kurča dáme do pekáča, pokladieme naň kúsky masla a zakryjeme ho alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry a počas pečenia opodlievame pivom. Potom alobal odstránime a kurča zapekáme dozlatova. Polievame výpekom a podlievame pivom. Upečené kurča naporcujeme, kapustu z kurčaťa polejeme výpekom a podávame s knedľou.