Moravské plnené kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 23. 06. 2008

suroviny: 1 kurča, 1 cibuľa, 2 PL masti, 2,5 dcl mlieka, 3 PL masla, 3 žemle, 1 vajce, 1 žĺtok, korenie, soľ, muškátový oriešok, 2 PL strúhanky, 1 PL mandlí, 1 PL masla, petržlenová vňať.

Postup: 3 PL masla vymiešame s vajcom a žĺtkom. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, nasekané ošúpané mandle, nasekanú petrželku, korenie, troška nastrúhaného muškátového orieška, strúhanku a soľ. Vmiešame plnku. Kurča rozkrojíme na štvrťky, osolíme a zo všetkych strán opečieme na masti s opraženou nasekanou cibuľkou. Potom opečené mäso podlejeme trochou vody a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, uložíme do zapekacej misy a na štvrťky kurčaťa navrstvíme plnku. Navrch pokladieme kúsky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry dočervena. Podávame s ryžou a kompótom.