Levočský šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 24. 06. 2008

Suroviny: 400 g zemiakov, 400 g levočskej klobásy, 2 cibule, 2 tenšie póry, soľ, korenie, majoránka, nasekaná petržlenová vňať, 1 PL octu, olej.

Postup: Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kocky. Klobásu ošúpeme a pokrájame na kolieska. Jednu cibuľu nasekáme nadrobno a druhú nakrájame na tenké kolieska, Pór očistíme a nakrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Všetky suroviny spolu premiešame, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a octom. Pridáme šalátový olej, šalát premiešame a necháme odležať. Podávame s pečivom alebo chlebom.