Zemiaky plnené syrom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 01. 07. 2008

Suroviny:4 veľké zemiaky, soľ, 1 žĺtok, 2 PL masla, 100 g údeného syra, mletá sladká paprika, 1 dcl kyslej smotany, petržlenová vňať, pažítka.

Postup: Dôkladne umyté zemiaky uvaríme v osolenej vodedo polomäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Následne zo zemiakov zrežeme vršky a vnútrajšok opatrne vydlabeme. Žĺtok vymiešame s maslom, pridáme nastrúhaný syr, trocha mletej papriky, nadrobno nasekanú petrželku, kyslú smotanu, rozmačkané vydlabané časti zemiakov a soľ. Zmes premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Naplnené zemiaky prikryjeme odrezanými vrškami, uložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme domäkka vo vyhriatej rúre. Upečené zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a podávame horúce s mliekom.