Kurča po staročesky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 07. 2008

Suroviny: 1 kurča, soľ, zázvor, olej, hydinový vývar z kocky, 2 PL hladkej múky, 3 dcl smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 PL masla, 100 g mandlí. (arašidy)

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a rozkrájame na porcie. Porcie kurčaťa osolíme, okoreníme mletým zázvorom, pokvapkáme olejom a dáme prikryté na 3 hodinky marinovať do chladničky. Potom porcie kurčaťa opečieme prudko zo všetkych strán na horúcom oleji. Opečené podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Udusené mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk a poprášime múkou. Prerestujeme, zalejeme smotanou, pridáme na zjemnenie maslo, podľa chuti zakvapneme citrónovou šťavou a necháme na slabom ohni 15 minút povariť. Porcie kurčaťa prelejeme omáčkou a posypeme nasekanými opraženými mandľami. Vhodná príloha opekané zemiaky.