Kuracie rizoto

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 07. 2008

Suroviny: 1 kurča, mleté čierne korenie, soľ, 3 PL masla, 1 cibuľa, 100 g ryže, 60 g hrášku, 2 PL rajčinového pretlaku, hydinový vývar z kocky, nasekaná čerstvá petržlenová vňať.

Postup:Kurča očistíme, umyjeme a rozporcujeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a opražíme na horúcom masle. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, premytú a odkvapkanú ryžu, hrášok, pretlak, nasekanú petrželku a zalejeme vývarom. Všetko necháme zovrieť a prikryté vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Podávame s čerstvým šalátom.