Kapustná bábovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 10. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg kapustných listov, masť, strúhanka, 1 cibuľa, 1/2 kg mletého bravčového pliecka, 200 g čerstvých húb, korenie, rasca, soľ, 2 strúčiky cesnaku.

Postup: Kapustné listy umyjeme a povaríme vo vriacej osolenej vode. Potom listy scedíme a hlúbovité časti listov naklepeme. Pripravíme si mäsovo-hubovú zmes: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme pomleté mäso, na drobné kocky pokrájané huby a opražíme. Podľa potreby podlejeme troškou vody, zmes ochutíme rascou, korením a podľa chuti osolíme. Udusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme najemno rozotretý cesnak a premiešame. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vyložíme kapustnými listami. Potom nanesieme vrstvu mäsovej zmesi, preložíme kapustnými listami a takto pokračujeme až minieme všetky suroviny. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.