Lečo s údeninou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 10. 07. 2008

Suroviny: masť, 2 cibule, 200 g šunkovej salámy alebo mäkkej klobásy, 1/2 kg zelenej papriky, 1/2 kg rajčín, korenie, soľ, 5 vajec.

Postup: papriky umyjeme a povykrajujeme jadrince. Rajčiny na vrškoch nakrojíme do krížika a dáme do vriacej vody obariť. Potom ich opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú salámu (klobásku) a opražíme. Potom pridáme na pásiky pokrájané papriky, na mesiačiky pokrájané rajčiny, osolíme, okoreníme a podusíme vo vlastnej šťave domäkka. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia a počas miešania ich necháme zatuhnúť. Podávame s chlebom alebo s dusenou ryžou.