Cuketový nákyp so šunkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 17. 07. 2008

Suroviny: 300 g cukety, soľ, korenie, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dcl mlieka, 1 PL masti, 1 cibuľa, 150 g šunky, strúhanka.

Postup: Cuketu umyjeme a pokrájame na rezance. Potom ju uvaríme na polomäkko v osolenej vode a uvarenú scedíme. Z masla a múky opražíme svetlú zápražku, zalejeme ju studeným mliekom a necháme prehriať. Ochutíme soľou, korením a tento bešamel zmiešame s uvarenou scedenou cuketou. V horúcej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a na rezance pokrájanú šunku. Potom ju pridáme k cukete s bešamelom. Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cuketovou zmesou. Dáme do hrnca nad paru a uvaríme. Podávame s varenými mastenými zemiakmi a rajčinovým šalátom.