Francúzske zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 17. 07. 2008

Suroviny: 750 g zemiakov uvarených v šupke, 4 natvrdo uvarené vajcia, 200 g mäkkej salámy, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, masť, 2 vajcia, 2 dcl kyslej smotany, korenie, soľ.

Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú salámu, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a osmažíme. Pekáč vymastíme a poukladáme doňho vrstvy zemiakov, osmaženej salámy, postrúhaného syra a plátky natvrdo uvarených vajec. Nakoniec rozšľaháme vajcia so smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na suroviny v pekáči. Vrch poprášime mletou paprikou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Zapekáme asi 25-30 minút/180°C.