Domáci rozbíf

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 07. 2008

Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, soľ, korenie, olej a masť na opekanie.

Postup: Mäso z roštenky odblaníme, osolíme dobre okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a potrieme dôkladne olejom. Takto pripravené mäso necháme v chladničke uležať aspom 2 dni. Uležané mäso pred prípravou rukou naklepeme a dobre prehnetieme. Potom mäso prudko opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Opečené mäso vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre 40-60 minút bez podlievania. Čas pečenia si stanovíme podľa toho, aký prepečený rozbíf chceme mať. Od 30-35 minút je vo vnútry krvavý, po 40 minutách je vo vnútry ružový tzv. médium a po 60 minutách by mal byť dobre prepečený. Upečený rozbíf krájame na tenké plátky a podávame so zeleninou a rôznymi omáčkami. Studený rozbíf môžeme upraviť na spôsob obloženej misy.