Španielske vtáčiky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 21. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, majoránka, horčica, 50 g údenej slaninky, 2-3 sladkokyslé uhorky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 veľká cibuľa, 3 PL masti, hovädzí vývar (z kocky), 2 PL hladkej múky, 1 PL masla.

Postup: Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme. potom ich posolíme, okoreníme a potrieme na jednej strane s horčicou. Na takto pripravené plátky mäsa ukladáme po pásiku slaninky, po plátku uhorky, po štvrtinke natvrdo uvareného vajca a po koliečku cibule. Naplnené plátky zvinieme do vtáčkov a zviažeme niťou. Na tuku opražíme na kocočky pokrájanú zvyšnú slaninku, pridáme nadrobno nasekanú zvyšnú cibuľu. opražíme a pridáme pripravené vtáčiky. Vtáčiky opečieme zo všetkych strán, potom ich podlejeme vývarom a prikryté necháme dusiť. Počas dusenia podľa potreby vtáčiky podlievame vývarom a obraciame. Mäkké vtáčiky vyberieme, šťavu zahustíme múkou doriedime vývarom a za občasného premiešania povarímeasi 15 minút. Potom do šťavy pridáme zvyšné nasekané sladkokyslé uhorky a zvyšky vajca. Omáčku dochutíme soľou, korením a majoránkou. Zo závitkov odstránime nite, vložíme naspäť do omáčky a ešte spolu 5 minút povaríme. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi