Kurací paprikáš

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 21. 07. 2008

Suroviny: 1 kurča, soľ, korenie, mletá červená paprika, 2 PL masti, 2 cibule, 1 kocka hydinového bujónu, 2 Pl hladkej múky, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 2,5 dcl kyslej smotany, citrónmová šťava.

Postup: Z hydinovej kocky si uvaríme vývar. Kurča očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky. Pripravené kurča ososlíme a okoreníme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, zasypeme ju mletou paprikou a hned pridáme naporcované kúsky kurčaťa. Prudko opečieme , podlejeme uvareným vývarom a dáme prikryté dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolievame vývar. Keď je mäso skoro mäkké, šťavu zaprášime nasucho opraženou múkou, premiešame, pridáme na prúžky pokrájané zelené papriky, na osminky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme domäkka. Nakoniec omáčku zalejeme kyslou smotanou a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame ako hlavné jedlo s maslovými haluškami.