Zapečené milánske špagety

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 22. 07. 2008

Suroviny: 400 g špagiet, soľ, mletá rasca, strúhaný muškátový oriešok, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých húb (šampiňóny), 150 g šunky, 100 g nastrúhaného syra, 1 dcl smotany, 3 vajcia, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate.

Postup: Špagety uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme dobre odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené a na plátky pokrájané huby, porascujeme, jemne osolíme a udusíme domäkka. Udusené huby pomiešame s uvarenými špagetami, s najemno nasekanou šunkou a zmes dáme do vymasteného pekáča. Posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou, do ktorej sme rozšľahali žĺtky. Všetko dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, najemno nasekanou petrželkou a posolíme. Navrch rozotrieme tuhý sneh z bielkov. Takto pripravené špagety zapečieme vo vyhriatej rúre.