Lasagne s tvarohom a špenátom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 24. 07. 2008

Suroviny: 1 balenie cestovín Lasagne, 1 krabica mrazeného špenátu, 300 g tvarohu, 200 g tvrdého syra, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 dcl kyslej smotany, soľ, korenie, olej.

Postup: 3penát podusíme a odparíme z neho čo najviac vody. Podusený špenát osolíme a okoreníme. V mise zmiešame tvaroh, polovinu nastrúhaného syru ementál, vajce, prelisovaný cesnak a smotanu. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pekáč potrieme olejom a ukladáme do neho vrstvu cestovín, špenát a tvarohovú zmes. Postup zopakujeme a ukončíme vrstvou cestovín. Poslednú vrstvu cestovín potrieme tvarohovou zmesou a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Pečieme v horúcej rúre dozlatova.