Kuracie mäso s nivou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 07. 2008

Suroviny: 400 g kuracieho mäsa, grilovacie korenie, tuk, 150 g šunky, 200 g syra s modrou plesňou, 1,5 dl vývaru, 1 šľahačkovú smotanu, petržlenovú vňať, posekané mandle.

Postup: Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíle, na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom. Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi