Zapekaná ryba s nivou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 24. 07. 2008

Suroviny: Kúsky umytého, vykosteného a na plátky pokrájaného zubáča (môže byť aj amur alebo kapor), hladkú múku, vajce, olej, syr s modrou plesňou.

Postup: Plátky ryby osolíme, obalíme v hladkej múke, vajci a z oboch strán vypražíme v rozpálenom oleji do ružova. Kúsky ryby poukladáme do misy alebo pekáča a posypme nahrubo postrúhaným syrom tak, aby bola celá ryba zakrytá syrom. Polejeme výpekom a zakryté dáme zapiecť asi na 20 minút. Syr sa zapečie a ryba dostane výbornú chuť. Podávame so zeleninovým šalátom s čiernymi olivami a tmavým chlebom, alebo zemiakmi.