Zapekaná špargľa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 24. 07. 2008

Suroviny: 600 g špargle, soľ, cukor, 40 g masla, 50 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 100 g syra s modrou plesňou, petržlenovú vňať.

Postup: Ak máme zaváranú špargľa, necháme ju odkvapkať. Ak je surová, očistíme, olúpeme a vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme jednu lyžicu cukru a 6 minút varíme. Scedíme. Zapekaciu misu vytrieme maslom. Na ďalšom kúsku masla speníme múku, prilejeme teplé mlieko a rozšľaháme. 10 minút povaríme, osolíme, okoreníme. Špargľu rozkrojíme na polovice, konce rozmixujeme a pridáme do omáčky. Špargľu zarovnáme do misky, do vychladnutej omáčky vmiešame vajcia, polovicu syra a vňať. Omáčku nalejeme na špargľu a 15 minút pečieme vo vyhriatej rúre. Potom posypeme druhou polovicou syra a chvíľku zapečieme. Ako prílohu podávame zemiaky a paradajkový šalát.