Slané sedliacke palacinky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 26. 07. 2008

Suroviny: 50 g hladkej múky, 1/2 dcl smotany, 1/2 dcl mlieka, 1 vajce, štipka soli, olej. NA PLNKU: 50 g údenej slaninky, 1 malá cibuľa, 50 g šampiňónov,soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 100 g šunky, 1 rajčina, 2 vajcia.

Postup: Z mlieka, smotany, múky a štipky soli vymiešame riedke palacinkové cesto. Z cesta upečieme veľké tenšie palacinky, ktoré naplníme plnkou a stočíme do valčeka. PLNKA: Na kocočky pokrájanú slaninku oškvaríme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, na plátky pokrájané šampiňóny, mletú papriku, mleté čierne korenie a podľa chuti osolíme.Necháme podusiť a pridáme na rezance nakrájanú šunku, ošúpanú a na kocočky pokrájanú rajčinu a spolu zmes orestujeme. Nakoniec všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami a upečieme redšiu omeletu. Upečenú omeletu pokrájame a plníme do palaciniek. Hotové palacinky podávame so zeleninovým šalátom.