Pstruhy v alobale

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 26. 07. 2008

Suroviny: 4 pstruhy, 4 menšie póry, soľ, 50 g údenej slaninky, čerstvá petržlenová vňať, 4 rajčiny, 1 PL masla, mleté čierne korenie, alobal.

Postup: Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme. Pstruhy vyčistíme, jemne oškrabkáme nožom, umyjeme a osolíme. Potom ich naplníme na kolieska pokrájaným pórom, nasekanou petržlenovou vňaťou, oškvarenou slaninkou, ošúpanými a nakrájanými rajčinami, a orieškom masla. Posolíme, okoreníme a naplnené pstruhy po jednom osobitne zabalíme do alobalu. Alobal dobre uzatvoríme, aby nevytiekla šťava. Pstruhy pokladieme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry upiecť domäkka. Po upečení necháme pstruhy v alobale, len pri podávaní alobal navrchu roztvoríme. Podávame so zemiakovými hranolkami.