Plnené šalátové uhorky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny: 4 menšie šalátové uhorky, soľ, 2 cibule, 2 PL oleja, 50 g šampiňónov, 200 g hovädzieho mäsa, 200 g prerasteného bravčového mäsa (z bôčika), 1-2 strúčiky cesnaku, 1 žemla, 1PL mlieka, 1 kapia, mleté korenie, mletá paprika, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, mäsový vývar (z kocky), masť.

Postup: Uhorky ošúpeme, po dĺžke ich rozkrojíme a lyžicou vydlabeme jadrince. Uhorky z vnútornej strany posolíme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, a udusíme domäkka. Všetko mäso zomelieme spolu s nakrájanou a mliekom zaparenou žemľou, pridáme so soľou rozotretý cesnak, na malé kocky pokrájanú kapiu a udusené šampiňóny. Zmes premiešame, dochutíme soľou, korením a poprášime mletou paprikou. Znova premiešame a naplníme do vydlabaných polovičiek uhoriek. Naplnené uhorky pokladieme do vymastenej zapekacej misy, podlejeme vývarom z kocky a a upečieme v horúcej rúre domäkka. Upečené posypeme najemno nasekanou petrželkou a podávame s varenými zemiakmi a šalátom.