Alsaský šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny: 150 g šunky, 50 g mäkkej salámy, 100 g šampiňónov, 1 menšia cvikľa, 2 jablká, 3 PL octu, 3 PL bieleho vína, 3 PL oleja, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 250 g zemiakov uvarených v šupke, nasekaná petržlenová vňať.

Postup: Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky a udusíme na troške oleja. Cvikľu očistíme, pokrájame na malé kocky a uvaríme domäkka. Šunku a olúpanú salámu pokrájame na kocky, pridáme udusené šampiňóny, scedenú uvarenú cvikľu, ošúpané pokrájané jablká a spolu premiešame. Z octu, vína, oleja, soli, korenia a prelisovaného cesnaku vymiešame nálev ktorý nalejeme na šalát a premiešame.Hotový šalát posypeme najemno nasekanou petrželkou.