Príprava pokrmov pri DIA diéte

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 07. 08. 2008

Suroviny: ZAKÁZANÉ POTRAVINY: Tučné mliečne výrobky, žĺtky a výrobky zo žĺtkov, tučné mäsa, údeniny, kačica, hus, koncentrovaný alkohol, voľný cukor, solené pochúťky, múčniky. ODPORÚČANÉ POTRAVINY: rastlinné tuky a margaríny, nízkotučné mlieko a mliečne výrobky, mäso z mladších zvierat ako teľacina, bravčovina, jahňacina, kuracina, zajac, morka, zverina. V malom množstve dusená bravčová alebo hydinová šunka, zelenina a strukoviny, celozrnný chlieb a pečivo, v malom množstve ovocie.

Postup: TECHNOLOGICKÉ POSTUPY PRÍPRAVY JEDÁL: Varením, dusením, griľovaním a vo výnimočnom prípade vyprážaním a dlhým opekaním. PRÍPRAVA POKRMOV PRI KOMBI-DIETE: Najdôležitejšie je obmedzenie prijmu tukov a soli. Diabetik by mal striktne obmedziť príjem bielkovín. Dia režim je i režim proti arterioskleróze a prevenciou proti srdcovým infarktom a mozgovej mrtvici. DOPORUČENIE: pri dodržaní postupov a surovín je prakticky možné pripraviť väčšinu receptov uvádzaných na tejto WEB stránke ako aj v kuchárskych knihách.