Juhočeské hubové rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 18. 08. 2008

Suroviny: 600 g čerstvých húb, 2 PL masti, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 žemle, 3 PL mlieka, 1 PL masla, 2 vajcia, stúhanka, olej na vyprážanie.

Postup: Huby očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, úpridáme pripravené huby, osolíme a udusíme domäkka. Udusené huby necháme vychladnúť. Žemle pokrájame na malé kocky, sparíme ich horúcim mliekom a dobre pomačkáme alebo rozmixujeme. Roztopené maslo vymiešame s vajíčkami a ochutíme mletým korením. Udusené huby pomiešame s pomačkanými žemlami, s maslovou zmesou a podľa potreby dohustíme strúhankou. Z namiešanej hubovej zmesi vyformujeme rezne veľkosti dlane a obalíme ich v jemnej strúhanke. Pripravené hubové rezne vypražíme z obidvoch strán na horúcom oleji dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.