Cigánska roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 08. 2008

Suroviny: 1/2 kg hovädzej roštenky, 2 PL masti. soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, mletá paprika sladká trocha mletej papriky štipľavej, 1 kocka hovädzieho bujónu, 1 PL hladkej múky, 100 g údenej slaninky.

Postup: Z ročtenky nakrájame rezne, ktoré naklepeme a okraje ponarezujeme. Pripravené roštenky opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené roštenky jemne posolíme, okoreníme a odložíme do tepla. Na výpeku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a odstavíme z ohňa. Pridáme sladkú a trocha štipľavej papriky, kocku rozmrveného bujónu, zalejeme vodou a premiešame.Dáme naspäť na oheň a privedieme k varu. Do variaceho vývaru vložíme opečené roštenky a prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Keď sú roštenky takmer mäkké, šťavu zahustíme múkou a spolu za častého pomiešania dodusíme. Pri podávaní na každú roštenku položíme vejárik opraženej slaninky, polejeme šťavou a podávame s opečenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.