Zeleninová roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 1/2 L mlieka, 3 vajcia, 80 g hrubej múky, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, 1 dcl ochutenej majonézy, 100 g nastrúhaného chrenu, trocha čerstvej petržlenovej vňate. PLNKA: 250 g karfiólu, 100 g mladého kalerábu, 80 g zeleru, soľ, 1 PL solamylu.

Postup: V mlieku rozšľaháme vaječné žĺtky, osolíme, primiešame múku, strúhaný syr a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vymiešané cesto vylejeme na hlbší plech- vyložený papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Upečené cesto vyklopíme na dosku, papier stiahneme, cesto natrieme plnkou a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť a potom roládu pokrájame na 1 cm hrubé roládky. Majonézu vymiešame s nastrúhaným chrenom a ozdobne rozdelíme na nakrájané roládky. Hotové roládky dozdobíme vetvičkami čerstvej petrželky. PLNKA: Ružičky umytého očisteného karfiolu, na maličké plátky pokrájaný kaleráb a zeler dáme spolu uvariť do mierne osolenej vody. Uvarenú zeleninu čiastočne scedíme, okoreníme mletým korením a zahustíme solamylom.