Hovädzie na divoko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, olej, 100 g šampiňónov, 1,5 dcl smotany, cukor, ocot, kompót z lesných plodov.

Postup: Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. okoreníme mletým novým korením a na horúcom oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené rezne preložíme do kastróla, pridáme očistenú na kocočky pokrájanú koreňovú zeleninu, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme do polomäkka. Potom k mäsu pridáme očistené pokrájané šampiňóny, na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, podľa potreby prilejeme trocha vody a udusíme domäkka. Do smotany zašľaháme múku, vylejeme na mäso a za stáleho miešania necháme prevrieť. Hotové mäso s omáčkou dochutíme s cukrom a octom. Podávame s dusenou ryžou, ozdobené kopčekom lesného kompótu a obložené čestvou zeleninou.