Tofu na smotane s cestovinou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 200 g bieleho Tofu syra, 1 PL sojovej omáčky, 1 cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá sladká paprika, 2 dcl mäsového vývaru (z kocky),1 zelená paprika, 2 dcl smotany, 1 PL hladkej múky, kečup a nasekaná petržlenová vňať na dozdobenie.

Postup: Tofu pokrájame na kocky, pokvapkáme ich sojovou omáčkou a premiešame. Necháme aspom 20 minút marinovať. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na krúžky pokrájanú papriku a za stáleho miešania opražíme. Zmes osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Potom podlejeme vývarom a podusíme do polomäkka. K paprike pridáme pripravené Tofu a krátko povaríme. Do smotany zašľaháme hladkú múku, nalejeme na syr a za stáleho miešania necháme prevariť. Hotové Tofu podávame s cestovinami, pokvapkané kečupom a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.