Teľacie na hubách

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 600 g chudéj teľaciny, soľ, korenie, olej, sojová omáčka, 150 g čerstvých húb ( lesné tvrdšie huby alebo šampiňóny), 80 g klíčkov z fazule Mungo (z konzervy), 1 zelená paprika.

Postup: Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, povapkáme sojovou omáčkou a premiešame. Pripravené mäso opražíme na horúcom oleji zo všetkych strán, pridáme na prúžky pokrájanú papriku, klíčky, nakrájané huby a spolu krátko popražíme. Potom podlejeme trochou horúcej vody a dusíme až sa nevydusí šťava. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.