Pórkové "gordon bleu"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 1/2 kg tenšieho póru, soľ, 8 plátkov šunky, 8 plátkov syra, 2 vajcia, hladká múha, strúhanka, olej, tatarská omáčka.

Postup: Pór očistíme a rozkrájame na 8 kúskov dlhých asi 10 cm. Tieto vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 4-5 minút. Povarený pór scedíme a necháme vychladnúť. Potom kúsky póru obalíme plátkom syra, plátkom šunky a tieto prichytíme špáradlom aby z póru neskĺzli pri obaľovaní. pripravený obalený pór obalíme v hladkej múke, rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Obalené kúsky póru vypražíme vo väčšom množstve horúceho oleja dozlatova. Prd podávaním porcie pórku rozkrojíme šikmím rezom na polovice a podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a tatarskou omáčkou. Podľa chuti môžeme podávať aj s americkými zemiakmi a kečupom. Dozdobíme čerstvou zeleninou.