Starohorská cesnačka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 04. 09. 2008

Suroviny: 200 g zemiakov, 5-6 strúčikov cesnaku, 1 PL pohánky, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majoránka.

Postup: Zemiaky ošúpeme, opláchneme a pokrájame na malé kocky. Zemiaky zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom pridáme k zemiakom prebratú a prepláchnutú pohanku, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a uvaríme skoro domäkka. Na masti usmažíme z múky zápražku, zalejeme ju studenou vodou, premiešame a vlejeme do polievky. Polievku dochutíme mletou rascou a dovaríme domäkka. Hotovú polievku dochutíme majoránkou a podľa chuti prisolíme.