Námornícke rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 10. 09. 2008

Suroviny: 4 rezne z hovädzieho stehna (po 150 g), 50 g údenej slaninky, 3 PL hladkej múky, 2 PL masti, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, bobkový list, tymián, borievky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl kyslej smotany, voda.

Postup: Hovädzie rezne prešpikujeme tenkými pásikmi slaninky, potom ich zľahka obalíme v múke a opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené rezne vyberieme a odložíme na tanier. Na výpeku oškvaríme zvyšnú slaninku, pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocočky a orestujeme. K zelenine potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Tento zeleninový základ osolíme, pridáme koreniny, odložené opečené rezne a podlejeme trochou horúcej vody. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké rezne vyberieme, do šťavy prilejeme zátrepku zo zvyšnej múky a kyslej smotany. Omáčku necháme prevrieť, precedíme a prelejeme ňou hotové rezne. Podávame s ryžou.