Suroviny: 500 g jemného tvarohu, 200 g masla, 350 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 PL mletej škorice, 1-2 žĺtka z vajca, masť a múka na vymazanie plechu.
Postup: Tvaroh a maslo dobre vymiešame, pridáme cukor a vymiešame dopenista. Potom postupne pridávame múku s kypriacim práškom a škoricou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Z cesta vykrajujeme guľaté šišky a pokladieme ich na vymastený a múkou vysypaný plech..Stred každej šišky prstom jemne zatlačíme a urobíme jamku. Poukladané šišky na plechu potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C a pečieme až šišky jemne nezhnednú..Upečené šišky posypeme zmesou práškového a vaniľkového cukru. Do každej priehlbinky v šiške dáme kopček lekváru. podávame s čajom..Zvyšné cesto po vykrajovaní zroľujeme a pokrájame na 2 cm kúsky a upečieme na plechu ako čipsy...