Jemný mletý biftek

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 21. 09. 2008

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa- (z pliecka),1 vajce, 1 PL vody, 1 cibuľa, 40 g masla, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Umyté mäso pokrájame na kúsky a zomelieme najemno. K mletému ,mäsu pridáme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, za lyžicu vody a vymiešame na jemnú hmotu. (fáš). Z tejto hmoty tvoríme bifteky veľkosti dlane a obaľujeme ich v hladkej múke. Pripravené bifteky opečieme prudko na rozpálenom masla z každej strany asi po 4 minúty. Opečené bifteky podlejeme trochou vody a necháme ich prikryté podusiť. Podávame s opekanými zemiakmi a hlávkovým šalátom.