Baranie mäso so sušenými slivkami .

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 600g baranieho stehna, 40g masti,80g cibule, štipka mletej škorice, štipka šafránu alebo mletej citrónovej kôry, 80g sušených sliviek, soľ, múka.

Postup: Očistené baranie stehno nakrájame na hrubé rezance a opečieme na masti. Potom mäso vyberieme, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, opečieme do ružova, zalejeme trochou vody, pridáme mäso, posolíme, pridáme štipku škorice, šafránu alebo citrónovej kôry. Keď je mäso skoro mäkké, vyberieme ho, šťavu zaprášime múkou, prilejeme vodu, pridáme umyté sušené slivky a uvaríme do mäkka. /aj tento recept á u nás úspech/