Medajlónky s gaštanovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 10. 2008

Suroviny: 800 g bravčového karé, 350 g jedlých gaštanov, 350 g cukety, 1/2 dcl koňaku (brandy), 50 mL šľahačkovej smotany, 1 PL masla, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie.

Postup: Z bravčového mäsa nakrájame medajlónky, vysoké asi 4 cm. Gaštany uvaríme, ošúpeme a rozmixujeme spolu s 1/2 dcl olivového oleja. (Môžeme použiť aj pečené gaštany.) Cuketu ošúpeme a nakrájame z nej tenučké plátky. (pomôžeme si škrabkou na zemiaky) Nakrájané plátky cukety orestujemena horúcom olivovom oleji a jemne osolíme. Na vymastenej rozpálenej panvici prudko orestujeme bravčové medajlónky a počas opekania ich často obraciame. Opečené medajlónky osolíme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme 1 PL masla, koňak a rozmixované gaštany. Zmes prehrejeme, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Omáčku dochutíme, soľou a korením. Medajlónky prelejeme omáčkou a podávame s orestovanými cuketovými plátkami.