Hruškový závin

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 09. 10. 2008

Suroviny: 80 dkg hrušiek, 10 dkg piškót, 1 kocka mäkkého tvarohu(250 g), 2 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1 PL práškového cukru, mletá škorica, 1 balenie lístkového cesta.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na guľatý plát. Cesto potom poypeme rozdrvenými piškótami, napiškóty poukladáme na plátky pokrájané hrušky, posypeme vaniľkovým cukrom, poprášime mletou škoricou a nanesieme vrstvu tvarohu, do ktorého sme zamiešali 1 vajce a práškový cukor. Naplnené cesto zvinieme do závinu, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180°C približne20-25 minút.