Štefánska hovädzia pečeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 18. 10. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho zadného mäsa, 50 g masti, 1 väčšia cibuľa, 3 vajcia, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, horčica.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a narežeme do neho otvor po smere vlákien. Mäso v otvore osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, Potom do otvoru v mäse vopcháme ošúpané natvrdo uvarené vajcia (celé) a otvor zopneme špáradlami. Naplnené mäso potom prudko opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. Pridáme k nemu nahrubšie nasekanú cibuľu, krátko spolu opražíme, posolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté udusíme takmer domäkka. Pred dokončením dáme odokryté mäso dopiecť do horúcej rúry. Mäkké mäso vyberieme, odstránime špáradlá a nakrájame ho na asi 1 cm hrubé plátky. Šťavu zahustíme múkou, necháme povariť a prelejeme ňou porcie mäsa. Štefánsku podávame s ryžou a kyslou uhorkou alebo s čalamádou.