Hovädzia roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 18. 10. 2008

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g masti, 1 cibuľa, soľ. NA PLNKU: 20 g ryže, 40 g hrášku, 1 vajce, 50 g šunkovej salámy, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie.

Postup: Mäso rozkrojíme na veľký plát a naklepeme z obidvoch strán. Naklepaný plát mäsa osolíme, naplníme plnkou, stočíme do rolády a previažeme hrubou niťou. Roládu opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Pridáme nasekanú cibuľu, spolu opražíme a podlejeme vodou. Prikryté udusíme domäkka: PLNKA: Umytú ryžu osmažíme na troche masti, osolíme, zalejeme vodou a udusíme do polomäkka. Potom pridáme hrášok a spolu dodusíme domäkka. Salámu nasekáme na kocočky, opečieme na masti, pridáme vajce, premiešame a upražíme na praženicu. Praženicu zmiešame s ryžou a dochutíme soľou a korením. Mäkké udusené mäso vyberieme, nite odstránime a pokrájame na hrubšie plátky. Nakrájané mäso prelejeme šťavou a podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.