Hubárska roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 1/2 kg mäsa z hovädzej roštenky, 2 PL masti, 1 cibuľa, 50 g čerstvých húb, 40 g rajčionového pretlaku, 1 PL hladkej múky, 1/2 dcl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku.

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme ich prudko z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené mäso vyberieme a odložíme bokom. Na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, na plátky pokrájané huby, podlejeme trochou vody, pridáme pretlak, rozotretý cesnak a na tento základ dáme opečenné mäso. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme víno a necháme prevariť. Hotovú šťavu prelievame na roštenky a podávame s ryžou alebo s cestovinou.