Španielske vtačiky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, horčica, 2 cibule, 60 g údenej slaninky, 150 g kyslích uhoriek, 150 g mrkvy, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 PL hladkej múky, masť.

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré z obidvoch strán naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý plátok mäsa potrieme horčicou. Na každý rezeň pokladieme po štvrtinke vajca, po prúžku slaninky, mesiačik cibule, prúžok mrkvy a prúžok uhorky. Potom mäso zvinieme do roliek a previažeme niťou. Pripravené vtáčiky opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. K opečeným vtáčikom pridáme na kocočky pokrájané zvyšné suroviny, podlejeme trochou vody a prikryté udusíme domäkka. Mäkké vtáčiky vyberieme a odstráníme nite. Šťavu zahustíme múkou, dochutíme horčicou, soľou, korením a necháme prevrieť. Vtáčiky podávame s ryžou, prelejeme šťavou a ozdobíme kyslou uhorkou.