Zbojnícka pečeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 10. 2008

Suroviny: 250 g bravčového mäsa, 150 g bravčovej pečene, 100 g údenej klobásky, 50 g údenej prerastenej slaninky, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie.

Postup: Z mäsa, pečene, klobásky, slaninky a cibule nakrájame približne rovnaké plátky. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na špajle. Potom takto pripravené ražníky osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Podlejeme ich trochou horúcej vody a v horúcej rúre za občasného podlievania a polievania výpekom upečieme domäkka. Keď je mäso mäkké tak ražníky vyberieme, výpek zahustíme múkopu a prevaríme. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a porcie polejeme vypečenou šťavou. Obložíme zeleninovým šalátom.