Karfiol po oravsky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 10. 11. 2008

Suroviny: 1 hlávka karfiolu, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g oravskej slaninky, 4 vajíčka, 150 g údeného oštiepka, soľ, korenie, masť na vymastenie pekáča.

Postup: Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, opláchneme a predvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a popučíme vydličkou. Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme dochrumkava. Popučené zemiaky, oškvarenú slaninku a predvarené ružičky karfiolu spolu z ľahka premiešame a dáme do vymasteného pekáča. Polejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami, posypeme nastrúhaným oštiepkom a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.