Tiháňské rizoto

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 18. 11. 2008

Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 2 cibule, 120 g ryže, olej, 200 g ružičkového kelu, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka.

Postup: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko ho opečieme. podlejeme horúcou vodou a udusíme pod pokrievkou domäkka. Šťavu dohustíme trochou múky rozmiešanej v troche studenej vody. Necháme 10 minút povariť. Opláchnutú ryžu podusíme na oleji, zalejeme ju vodou, osolíme, okoreníme, pridáme umytý kel a udusíme domäkka. Nakoniec mäso aj ryžu s kelom zmiešame dohromady a podľa chuti dochutíme. Podávame s kyslou uhorkou.