Srdce na smotane

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 24. 11. 2008

Suroviny: 1/2 kg bravčového srdca, 2 PL masti, 1 cibuľa, 3 PL hladkej múky, 1 čL cukru, 2 dcl kyslej smotany, soľm korenie, bobkový list, ocot.

Postup: Umyté a od mastných častí obrezané srdce uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali bobkový list a niekoľko guličiek celého čierneho korenia. Potom uvarené srdce pokrájame na plátky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané srdce, zalejeme zátrepkou so smotany a múky. Necháme prevariť a omáčku dochutíme ostom a cukrom. Podľa potreby omáčku riedime vývarom z varenia srdca. Srdce na smotane podávame s knedlíkmi alebo s cestovinami.