Hydinový šalát s majonézou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 24. 11. 2008

Suroviny: 1/2 kg udusenéko- (uvareného) mäsa z kurčaťa alebo sliepky, 1 žĺtok, 1 PL horčice, 80 g oleja, 1 dcl kyslej smotany, 20 g cibuľky, 1 čL práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ, 1/2 dcl bieleho vína, citrónová šťava.

Postup: Mäso bez kože oberieme od kostí a pokrájame na rezance. Žĺtok zmiešame so štipkou soli, s horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Vymiešanú majonézu rozriedime kyslou smotanou. Majonézu zmiešame s najemno nasekanou cibuľkou, okoreníme, ochutíme s vínom, cukrom a citrónovou šťavou. Zmes dobre premiešame a primiešame do nej nakrájané mäso.