Domáci perník

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 27. 11. 2008

Suroviny: 1 zakysanka (1/2 L), 2 hrnčeky kryštáľového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka oleja, 1 PL kakaa, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, po 100 g strúhaný kokos, nasekané vlašské orechy, hrozienka.

Postup: Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a vzniknuté redšie cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. Upečenie kontrolujeme špajlou, ktorú zapichneme do cesta. Ak sa na špajli nezachytí cesto tak by malo byť dobre upečené. Upečený perník pokrájame na kocky a môžeme ho poliať podľa chuti čokoládou.